Kwaliteit

Careaz wil u de best mogelijke kwaliteit van zorg bieden. Dat doen we vanuit de overtuiging dat dit onze belangrijkste maatschappelijke opdracht is én vanuit de overtuiging dat dit aansluit bij waar onze medewerkers hun werkplezier uit halen. Het kwaliteitsplan van Careaz beschrijft hoe wij deze opdracht willen realiseren en wat u mag verwachten van de zorg die wij leveren. Kwaliteit is bij Careaz een vanzelfsprekend onderdeel van de dagelijkse zorgverlening. U bepaalt hoe wij met aandacht en op maat kunnen bijdragen aan uw kwaliteit van leven. Wij stemmen onze zorg en dienstverlening hierop af en kijken steeds kritisch naar hoe wij kunnen blijven leren en verbeteren. Vervolgens is het aan u om het resultaat van deze inspanningen te beoordelen.

Kwaliteitsverslag
In ons magazine kunt u lezen hoe we vorig jaar met elkaar aan kwaliteit werkten. Door persoonlijke verhalen van medewerkers en vrijwilligers en andere informatie krijgt u hier een beeld van. Lees hier ons kwaliteitsverslag over 2022.

Cliënttevredenheid

Een onafhankelijk onderzoeksinstituut meet regelmatig hoe tevreden cliënten, bewoners en hun contactpersonen zijn over onze dienstverlening. We zijn trots op de mooie rapportcijfers die we de afgelopen jaren mochten ontvangen! Benieuwd naar de cliënttevredenheid over 2023? Klik hier voor een samenvatting van onze zorg aan huis en hier voor de woonlocaties van Careaz.

Zorgkaart Nederland

Ook op Zorgkaart Nederland kunnen cliënten onze zorg- en dienstverlening waarderen met een cijfer. Zo deelt u uw mening direct en anoniem met anderen. Dit is waardevol, omdat u anderen hiermee helpt om een goede keuze te maken voor een zorgverlener.

HKZ

Careaz is HKZ-gecertificeerd. Dit betekent dat al onze medewerkers volgens dezelfde kwaliteitsnormen werken. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Elk jaar wordt gecontroleerd of Careaz dit keurmerk nog verdient. Een vertegenwoordiger van HKZ kijkt dan rond op verschillende afdelingen, bekijkt documenten, praat met zorgmedewerkers, managers en met de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Kijk voor meer informatie op hkz.nl.

IGZ

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGZ) bewaakt en bevordert de veiligheid en kwaliteit van zorg in Nederland. Zij bezoekt aangekondigd en onaangekondigd woonzorgcentra en verpleeghuizen en doet hiervan verslag. Bent u benieuwd naar de inspectierapporten over Careaz? Kijk dan op de website van IGJ en vul bij de zoekterm Careaz in.