Dagactiviteiten met zorg

Wilt u overdag graag meedoen aan dagactiviteiten, maar hebt u daar wel de nodige zorg bij nodig? Bijvoorbeeld omdat u psychisch of lichamelijk kwetsbaar bent. Of omdat u wat vergeetachtig bent en hulp nodig hebt bij het indelen van uw dag. Dan kunt u op de locaties van Careaz in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde in een gezellige, huiselijke sfeer deelnemen aan dagactiviteiten mét de zorg en begeleiding die u nodig hebt. Zo blijft u onder de mensen en werkt u aan uw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. En uw partner of mantelzorger wordt ontlast en kan de zorg voor u beter volhouden.

Gevarieerd programma

Careaz biedt een gevarieerd programma met activiteiten als bewegen, geheugenfitness, creatieve bezigheden en sociale interactie. U kiest zelf welke van de aangeboden activiteiten u wilt doen en hoe vaak u naar de activiteiten komt. Dat kan alleen in de ochtend, de middag of de vroege avond zijn, Maar u kunt ook een hele dag komen of meerdere dagen per week. Als u de hele dag komt dan is een maaltijd inbegrepen.

Vervoer

Het vervoer naar de locatie is niet inbegrepen, tenzij u een vervoersindicatie hebt. In en binnen een straal van 5 km rondom Lichtenvoorde en in en binnen een straal van 6 km rondom Dinxperlo kunt u gebruik maken van de electrocar, die u voor een vrijwillige bijdrage naar de locatie en terug naar huis brengt. Meer informatie hierover leest u hier: electrocar Lichtenvoorde en electrocar Dinxperlo.

Als gevolg van Corona zijn deze dagprogramma’s op dit moment alleen voor de mensen die op een van onze locaties wonen en voor mensen die via de Wmo in aanmerking komen voor dagbesteding. We bieden dit voor beiden aan op verschillende locaties. Inloop is op dit moment helaas niet mogelijk.

Aanmelden en kosten

Dagactiviteiten met zorg (ook wel dagbesteding genoemd) valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Medewerkers van het zorgloket van uw gemeente bepalen samen met u welke ondersteuning nodig is en of u in aanmerking komt voor betaald vervoer. U betaalt een eigen bijdrage. Staat u op de wachtlijst om te verhuizen naar een locatie van Careaz? Dan kunt u de dagbesteding financieren vanuit uw indicatie Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt dagbesteding ook via uw persoonsgebonden budget (PGB) of particulier bij ons inkopen. Dit geldt ook voor het vervoer.

Careaz Borculo 090920 Algemeen 233 e1602081402339