Dagactiviteiten met zorg

Wilt u overdag graag meedoen aan dagactiviteiten, maar hebt u daar wel de nodige zorg bij nodig? Bijvoorbeeld omdat u psychisch of lichamelijk kwetsbaar bent. Of omdat u wat vergeetachtig bent en hulp nodig hebt bij het indelen van uw dag. Dan kunt u op de locaties van Careaz in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde in een gezellige, huiselijke sfeer deelnemen aan dagactiviteiten mét de zorg en begeleiding die u nodig hebt. Zo blijft u onder de mensen en werkt u aan uw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. En uw partner of mantelzorger wordt ontlast en kan de zorg voor u beter volhouden.

Gevarieerd programma

Careaz biedt mensen met en zonder indicatie dagactiviteiten een gevarieerd programma aan. Welzijnscoaches stellen deze elke maand zorgvuldig en passend bij het jaargetijde of de (lokale) feestdagen samen. U kunt onder meer creatief bezig zijn, een spelletje doen, zingen of luisteren naar muziek, bewegen speciaal voor ouderen, uw geheugen trainen, bloemschikken of mee gaan met uitjes die georganiseerd worden. Altijd gezellig samen met anderen. U kiest zelf welke van de aangeboden activiteiten u wilt doen.  Dit kan op verschillende momenten op de dag en in de week, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Komt u de hele dag? Dan is een broodmaaltijd inbegrepen. Tegen een gereduceerde bijbetaling is ook een warme maaltijd mogelijk.

Vervoer

Het vervoer naar de locatie is niet inbegrepen, tenzij u een vervoersindicatie hebt.

Heeft u geen indicatie voor vervoer en/of wilt u niet altijd een bekende hoeven vragen? In en binnen een straal van 5 km rondom Lichtenvoorde en in en binnen een straal van 6 km rondom Dinxperlo kunt u gebruik maken van de electrocar. Die brengt u voor een vrijwillige bijdrage naar de locatie en terug naar huis . Meer informatie hierover leest u hier: electrocar Lichtenvoorde en electrocar Dinxperlo. In de gemeente Berkelland kunt u gebruik maken van de Naoberbus. Bel met 06-13 83 99 15 voor meer informatie over het lidmaatschap en de kosten.

Aanmelden en kosten

Dagactiviteiten met zorg (ook wel dagbesteding of dagzorg genoemd) valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Medewerkers van het zorgloket van uw gemeente bepalen samen met u welke ondersteuning nodig is en of u in aanmerking komt voor betaald vervoer. U betaalt een eigen bijdrage. Staat u op de wachtlijst om te verhuizen naar een locatie van Careaz? Dan kunt u de dagbesteding financieren vanuit uw indicatie Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt dagbesteding ook via uw persoonsgebonden budget (PGB) of particulier bij ons inkopen. Dit geldt ook voor het vervoer.

Careaz Borculo 090920 Algemeen 233 e1602081402339