Veiligheid en gemak

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar twijfelt u soms of dat wel voldoende veilig is? Wilt u ondersteuning bij het innemen van uw medicijnen? Of wilt u er zeker van zijn dat er snel hulp komt als dat opeens nodig is? Careaz biedt technische ondersteuning thuis, zodat u dag en nacht verzekerd bent van professionele hulp. Wel zo’n veilig gevoel voor u en uw naaste familie.

Personenalarmering
U draagt de draadloze personenalarmering bij u als ketting of armband. In geval van nood drukt u op de alarmknop en ontstaat er een verbinding met de meldcentrale. Zelfs wanneer u buiten bewustzijn raakt, weten wij wie u bent en is professionele hulp onderweg. De medewerker van Careaz komt binnen met uw sleutel die wordt bewaard in een beveiligd sleutelkastje naast uw voordeur. Of met een vooraf geprogrammeerde sleutel die in uw slot past.

Dwaalpreventie
Met dwaalpreventie voorkomt u dat u ’s nachts ongezien uw woning verlaat en gaat dwalen. Het systeem wordt aan uw deur bevestigd en ingesteld op afgesproken tijden. Op het moment dat u uw woning op een ongewenst tijdstip verlaat, ontvangt de meldcentrale een signaal en komt er iemand langs om poolshoogte te nemen. Als u dat fijner vindt, kan de meldcentrale ook uw contactpersoon bellen om te gaan kijken.

Hulp bij medicatie
De cMed Plus is een slimme medicijnendoos. U krijgt een signaal als het tijd is om uw medicijnen in te nemen. De medicijnen zitten in een zakje dat automatisch voor u wordt geopend. Vergeet u de medicijnen uit het apparaat te halen, dan gaat het alarm nog een paar keer af. Komt er geen reactie, dan krijgt de meldcentrale een signaal en wordt u gebeld. Als u de telefoon niet opneemt, komt een medewerker van Careaz bij u langs om poolshoogte te nemen. De cMed Plus wordt gevuld in samenwerking met uw apotheek. Zo krijgt u op het juiste moment de juiste medicijnen aangereikt. Het apparaat biedt u ook de mogelijkheid om relevantie informatie te lezen, bijvoorbeeld bijsluiters. Daarnaast kunnen uw familieleden en/of onze verpleegkundigen uw medicijngebruik op afstand volgen via een speciale app op hun telefoon en/of een zorgportaal op Internet. Zo kunnen we u samen helpen als dat nodig is.

Beeldzorg
U krijgt van ons een iPad. Hiermee kunt u bellen met een zorgmedewerker van Careaz of de medewerker neemt contact op met u. U ziet elkaar dan op het iPad-scherm en kunt met elkaar praten. Ook kan de zorgmedewerker met de iPad gemakkelijk op afstand een wond controleren, met u meekijken of u uw medicijnen hebt ingenomen of een praatje maken om te horen of uw dag goed verloopt. Een mooie bijkomstigheid is dat u via de iPad ook contact kunt hebben met familie en vrienden.

Aanmelden en kosten

U kunt zonder verwijzing contact opnemen met Careaz. De kosten van de personenalarmering en dwaalpreventie zijn voor uw eigen rekening. De consulenten van Careaz informeren u graag over de tarieven. Soms komt de aanvullende zorgverzekering u tegemoet in de kosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. De consulenten van Careaz zijn bereikbaar via het algemene nummer 088 110 6000.

Voor de cMed Plus en Beeldzorg stelt de wijkverpleegkundige van Careaz de indicatie vast. Met een indicatie betaalt u geen eigen bijdrage. Het kan wel zijn dat u uw jaarlijkse eigen risico van de zorgverzekering moet betalen. U kunt de cMed Plus en Beeldzorg ook particulier of via uw persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz inkopen. De wijkverpleegkundigen zijn direct bereikbaar via telefoonnummer 0544 745 555.