Beeldbellen met één druk op de knop

Geplaatst op 16 maart 2021

Sinds een paar jaar gebruikt Careaz een Qwiek.up, een soort diaprojector waarmee cliënten bijvoorbeeld (oude) video’s en foto’s kunnen bekijken. Het afgelopen jaar bleek de Qwiek.up ook heel geschikt voor iets anders: beeldbellen.

De Qwiek.up is een verrijdbare en kantelbare projector waarmee bewoners beelden met muziek kunnen bekijken. Een groot succes, bleek de afgelopen jaren. Bewoners vinden het leuk om oude foto’s van hun woonplaats te bekijken, naar muziek te luisteren of beelden van het bloemencorso in Lichtenvoorde te zien. Ook wordt de Qwiek.up bijvoorbeeld ingezet bij bewegingsactiviteiten of als een cliënt erg onrustig is. Het gebruik is heel eenvoudig: de stekker gaat in het stopcontact en na een druk op de aan-knop is het apparaat startklaar. Een medewerker of cliënt kan vervolgens een usb-stick inpluggen, waarna de bestanden op de stick automatisch afgespeeld worden.

Het afgelopen jaar kwam de fabrikant van de Qwiek.up met een uitbreiding: Qwiek.connect. Daarmee is het nu ook mogelijk om te beeldbellen. Familieleden kunnen via een website en een code contact maken. De bewoner ziet zijn familie vervolgens groot op de muur of het plafond geprojecteerd en kan in alle rust bijpraten. Een goed alternatief voor fysieke bezoekjes, die helaas het afgelopen jaar beperkt waren. Inmiddels beschikt iedere locatie van Careaz over één of meerdere Qwiek.ups.

De inzet van de Qwiek.up is een voorbeeld van hoe Careaz technologie inzet om iedere cliënt die zorg en aandacht te geven die nodig is. Meer weten over zorginnovatie bij Careaz? Klik hier.