Locatie Dr. Jenny – Veensgracht

Wonen bij Dr. Jenny – Veensgracht is gezellig, comfortabel en gemoedelijk. U woont hier vlakbij het gezellige centrum van Dinxperlo, tegen de grens met Duitsland aan. Dr. Jenny heeft een mooie tuin waar u heerlijk een wandeling kunt maken. Verder zijn er een kapper en een Grand Café waar u alleen of samen met anderen iets kunt eten en drinken. Ook mensen uit de buurt zijn hier van harte welkom. Elke week zijn er activiteiten en er zijn altijd mensen met wie u een praatje kunt maken. Maar als u even wat tijd voor uzelf nodig hebt, kunt u zich altijd terugtrekken in uw eigen woning. De meeste bewoners van Dr. Jenny – Veensgracht wonen al hun hele leven in Dinxperlo en ook de meeste zorgmedewerkers komen uit de buurt. Dat én de aandachtvolle zorg maken Dr. Jenny – Veensgracht tot een warm Achterhoeks thuis.

In het blad De Schakel leest u meer informatie over Dr. Jenny en de activiteiten. Het blad verschijnt vier keer per jaar.

Wie wonen hier?

Dr. Jenny – Veensgracht is een prettige, rookvrije, woonomgeving voor ouderen met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt hier wonen als uw gezondheid achteruit gaat en u wilt kunnen vertrouwen op alle zorg en ondersteuning binnen handbereik. U kunt hier alleen of als echtpaar wonen. Er wonen zowel mensen alleen als echtparen. U kunt hier wonen als u lichamelijke beperkingen hebt en intensieve zorg en behandeling nodig hebt. En u kunt hier kleinschalig wonen als u dementie hebt of het syndroom van Korsakov. Dr. Jenny biedt ook mogelijkheden voor tijdelijk wonen, bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname.

Neem zelf een kijkje

Meer zien?

Met deze 360-graden tour krijgt u een nog beter beeld van Dr. Jenny – Veensgracht. ‘Loopt’ u zelf rond en neem een kijkje in de appartementen van ’t Barger, ’t Welink, de Bijvanck, ’t Aaldershuus en ’t Welsker. Ook ziet u waar de dagactiviteiten plaatsvinden, de algemene ruimtes en de omgeving.

  • Voor ouderen met lichamelijke beperkingen die intensieve zorg en behandeling nodig hebben zijn er verschillende soorten woningen: kamers en appartementen. Op de begane grond zijn acht ruime appartementen (50 m2) met een woonkamer, keukenblok, slaapkamer en eigen badkamer. Deze appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Op de eerste verdieping zijn acht zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer.
  • Mensen met dementie kunnen op de eerste verdieping kleinschalig wonen. Er zijn tien zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer. Verder zijn er twee buurtkamers voor gezamenlijke activiteiten en is er een ruim balkon voor gezamenlijk gebruik.
  • Voor ouderen die meer zelfstandig willen wonen met zorg binnen handbereik zijn er op de tweede verdieping twintig zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer. Eén ruimere kamer is geschikt voor een echtpaar.
  • De derde verdieping is ingericht voor kleinschalig wonen voor mensen met het syndroom van Korsakov. Er zijn acht zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer. Verder is er een huiskamer voor gezamenlijke activiteiten.
  • Bij Dr. Jenny – Veensgracht zijn ook aanleunwoningen. U kunt deze huren via De Woonplaats.

Dr. Jenny – Veensgracht heeft een lift en is daarmee geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Weten wat er te doen is op deze locatie?

Welzijnscoaches van Careaz bedenken elke maand een nieuw programma vol verschillende activiteiten voor mensen met en zonder een indicatie dagactiviteiten. U kunt onder meer creatief bezig zijn, een spelletje doen, zingen of luisteren naar muziek, bewegen speciaal voor ouderen, bloemschikken of mee gaan met uitjes die georganiseerd worden.

Grand Café

Openingstijden: dagelijks van 9.30 tot 18.30 uur

Kapper, pedicure en coupeuse

Op afspraak

De Orangerie

Activiteiten of een feestje geven

Hulpmiddelen uitleen

Duofiets via medewerkers Dr. Jenny. Andere zorghulpmiddelen via Figulus.

Dagactiviteiten

Maandelijks programma Dinxperlo