Locatie Dr. Jenny – Veensgracht

Wonen bij Dr. Jenny – Veensgracht is gezellig, comfortabel en gemoedelijk. U woont hier vlakbij het gezellige centrum van Dinxperlo, tegen de grens met Duitsland aan. Dr. Jenny heeft een mooie tuin waar u heerlijk een wandeling kunt maken. In ons Grand Café, waar onze gastdames en – heren dagelijks van 8.30 tot 20.00 uur voor u klaar staan, kunt u alleen of met andere bewoners iets eten en drinken. Uw partner, familie en naasten kunnen tegen betaling gezellig mee-eten. Ook mensen uit de buurt zijn hier van harte welkom.

Elke week worden er verschillende activiteiten georganiseerd waar ook uw naasten én mensen uit de wijk tegen betaling aan kunnen deelnemen en er zijn altijd mensen met wie u een praatje kunt maken. Heeft u behoefte aan tijd voor uzelf? Dan kunt u zich terugtrekken in uw eigen woning. De meeste bewoners van Dr. Jenny – Veensgracht wonen al hun hele leven in Dinxperlo en ook de meeste zorgmedewerkers komen uit de buurt. Dat én de aandachtvolle zorg maken Dr. Jenny – Veensgracht tot een warm Achterhoeks thuis.

In het blad De Schakel leest u meer informatie over Dr. Jenny en de activiteiten. Het blad verschijnt vier keer per jaar.

Wie wonen hier?

Dr. Jenny – Veensgracht is een prettige, rookvrije woonomgeving voor ouderen met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt hier wonen als uw gezondheid achteruitgaat en u wilt vertrouwen op zorg en ondersteuning binnen handbereik.  Ook mensen met lichamelijke problematiek die intensieve zorg en behandeling nodig hebben kunnen hier terecht. Zowel alleenstaande als echtparen, mits beiden een WLZ-indicatie hebben, zijn welkom bij ons. De woonomgeving beschikt ook over kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie.

Neem zelf een kijkje

Meer zien?

Met deze 360-graden tour krijgt u een nog beter beeld van Dr. Jenny – Veensgracht. ‘Loopt’ u zelf rond en neem een kijkje in de appartementen van ’t Barger, ’t Welink, de Bijvanck, ’t Aaldershuus en ’t Welsker. Ook ziet u waar de dagactiviteiten plaatsvinden, de algemene ruimtes en de omgeving.

  • Voor ouderen met lichamelijke beperkingen die intensieve zorg en behandeling nodig hebben zijn er verschillende soorten woningen: kamers en appartementen. Op de begane grond zijn acht ruime appartementen (50 m2) met een woonkamer, keukenblok, slaapkamer en eigen badkamer. Deze appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Op de eerste verdieping zijn acht zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer.
  • Mensen met dementie kunnen op de eerste verdieping kleinschalig wonen. Er zijn tien zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer. Verder zijn er twee buurtkamers voor gezamenlijke activiteiten en is er een ruim balkon voor gezamenlijk gebruik.
  • Voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen met zorg binnen handbereik zijn er op de tweede verdieping twintig zit-slaapkamers (25 m2) met een keukenblok en eigen badkamer. Eén ruimere kamer is geschikt voor een echtpaar.
  • De derde verdieping beschikt over acht zit-slaapkamers (25 m2) voor ouderen met een WLZ-indicatie (VV5, VV6, VV7). Deze kamers beschikken over een keukenblok en eigen badkamer. Verder is er een huiskamer voor gezamenlijke activiteiten.
  • Bij Dr. Jenny – Veensgracht zijn ook aanleunwoningen. U kunt deze huren via De Woonplaats.

Dr. Jenny – Veensgracht heeft een lift en is daarmee geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Weten wat er te doen is op deze locatie?

Welzijnscoaches van Careaz bedenken elke maand een nieuw programma vol verschillende activiteiten voor mensen met en zonder een indicatie dagactiviteiten. U kunt onder meer creatief bezig zijn, een spelletje doen, zingen of luisteren naar muziek, bewegen speciaal voor ouderen, bloemschikken of mee gaan met uitjes die georganiseerd worden.

Grand Café

Openingstijden: dagelijks van 8.30 tot 20.00 uur. Te bereiken via: 088 110 6515.

Kapper, pedicure en coupeuse

Op afspraak

De Orangerie

Activiteiten of een feestje geven

Hulpmiddelen uitleen

Duofiets via medewerkers Dr. Jenny. Andere zorghulpmiddelen via Figulus.

Dagactiviteiten

Maandelijks programma Dinxperlo voor bewoners, familieleden en buren