Locatie Rapenburgerhof

Dit prachtige, nieuwe gebouw naast de kerk van Lichtenvoorde beschikt over 32 ruime appartementen (45 m2, zie plattegrond) met een keukentje en een zitgedeelte, een afgescheiden slaapkamer en een aparte, ruime badkamer. Een fijne plek met alle privacy en voldoende ruimte om familie of kennissen te kunnen ontvangen. Heeft u behoefte aan meer reuring, dan kunt u terecht in de grote, gezellige buurtkamer waar elke etage over beschikt. Hier kunt u elkaar ontmoeten, samen eten en meedoen aan activiteiten. De begane grond heeft aan de achterkant een afgeschermde tuin waar u kunt heerlijk kunt genieten van het buitenzijn. De verdiepingen hebben elk een gemeenschappelijk balkon met uitzicht op de kerk en het terrein aan de achterzijde van het gebouw.

De locatie Antoniushove is dichtbij. U kunt gebruik maken van verschillende faciliteiten die Antoniushove te bieden heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met familie een kopje koffie drinken in het Grand Café.

Careaz werkt vanuit positieve gezondheid, waarbij vooral gekeken wordt naar wat u wél kan en wat familie of omgeving kan doen om u te ondersteunen. Zodat u ‘uw eigen leefwijze’ zolang mogelijk kunt voortzetten. Er is altijd een zorgmedewerker dichtbij. Het vaste team aan zorgmedewerkers doet er alles aan om u een vertrouwd en veilig gevoel te geven bij Rapenburgerhof. Velen van hen komen uit de buurt zodat u vertrouwd ‘plat kunt proatn’ als u dat wilt. Samen bespreekt u aan welke zorg en ondersteuning u behoefte heeft.

Wie wonen hier?

In Rapenburgerhof wonen mensen met dementie in een prettige, veilige en rookvrije woonomgeving. U kunt hier wonen als u een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De appartementen zijn allemaal geschikt voor één persoon of een echtpaar dat beiden een indicatie heeft.

Neem zelf een kijkje

Hieronder ziet u foto’s van appartementen, buurtkamers en gemeenschappelijke ruimtes van Rapenburgerhof en Antoniushove.