Locatie Hof van Flierbeek

Hof van Flierbeek ligt aan de rand van Lichtenvoorde in een woonwijk met veel groen. U woont hier kleinschalig in een relatief nieuw gebouw. Samen met de andere bewoners van uw woongroep en een betrokken team van zorgmedewerkers vormt u een huishouden. U houdt zoveel mogelijk uw persoonlijke dagritme aan en draagt daarnaast uw steentje bij aan huishoudelijke taken. Op de begane grond is een heerlijke, ruimte tuin en op de eerste etage een fijn dakterras waar u gezellig kunt zitten en van het weer genieten. In de gezamenlijke huiskamer worden activiteiten op maat georganiseerd waar u aan deel kunt nemen. Bij Hof van Flierbeek werkt een zeer betrokken team van vaste zorgmedewerkers. Er heerst een gemoedelijke sfeer, het voelt vertrouwd en als ‘thuis’. Iedereen kent elkaar en persoonlijke aandacht staat voorop. In Hof van Flierbeek is ook een kinderopvang (Humanitas) gevestigd en er wonen mensen met een verstandelijke beperking (De Lichtenvoorde).

Wie wonen hier?

Hof van Flierbeek is een prettige, rookvrije, woonomgeving voor mensen met lichamelijke beperkingen die intensieve zorg en behandeling nodig hebben. Ook voor mensen met dementie is het een comfortabele, veilige woonomgeving. Hof van Flierbeek biedt ook mogelijkheden voor tijdelijk wonen, bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname (ELV).

Neem zelf een kijkje

Meer zien?

Met deze 360-graden tour krijgt u een nog beter beeld van Hof van Flierbeek. ‘Loopt’ u zelf rond en neem een kijkje in de appartementen en huiskamers van Grutto en Waterhoen.

  • Op de begane grond zijn vier woongroepen, elk voor zes of zeven bewoners met dementie. U hebt een kamer met een eigen badkamer. Daarnaast kunt u altijd terecht in de gezamenlijke huiskamer voor activiteiten, een kopje koffie of om samen te eten.
  • Op de eerste verdieping zijn twee woongroepen, elk voor zes bewoners met complexe lichamelijke beperkingen. U hebt een ruim appartement (35 m2) met een woonkamer en keukenblok, een aparte slaapkamer en eigen badkamer. Enkele appartementen hebben een plafond-tillift en automatische deuren.

Alle kamers en appartementen zijn voorzien van een bed, linnenkast, vloer- en muurbekleding en gordijnen. U richt uw kamer of appartement verder in met uw eigen spullen. Hof van Flierbeek heeft een lift en is daarmee geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Weten wat er te doen is op deze locatie?

Welzijnscoaches van Careaz bedenken elke maand een nieuw programma vol verschillende activiteiten voor mensen met en zonder een indicatie dagactiviteiten. U kunt onder meer creatief bezig zijn, een spelletje doen, zingen of luisteren naar muziek, bewegen speciaal voor ouderen, bloemschikken of mee gaan met uitjes die georganiseerd worden.

Kapper en pedicure

Op afspraak

Dagactiviteiten

Maandelijks programma Lichtenvoorde