Dagactiviteiten

Careaz biedt in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde een gevarieerd programma met activiteiten aan. Welzijnscoaches stellen deze elke maand zorgvuldig en passend bij het jaargetijde of de (lokale) feestdagen samen. U kunt onder meer creatief bezig zijn, een spelletje doen, zingen of luisteren naar muziek, bewegen speciaal voor ouderen, uw geheugen trainen, bloemschikken of mee gaan met uitjes die georganiseerd worden. Gezellig samen met anderen. Maar misschien wilt u juist liever helemaal niets doen of u terugtrekken in een krant of fijn boek. Het kan allemaal, u kiest zelf wat u wel of niet wilt doen.

Careaz biedt dagactiviteiten zonder zorg óf met zorg. Over beide mogelijkheden leest u hieronder meer. Informatie over dagactiviteiten mét zorg hebben we ook voor u samengevat in een flyer die u hier kunt inzien.

Maaltijd inbegrepen bij hele dag

Deelname aan de dagactiviteiten kan op verschillende momenten op de dag en in de week, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Er zijn twee varianten mogelijk: activiteiten met en zonder zorg. Hieronder leest u het verschil. In beide gevallen geldt: komt u de hele dag? Dan is een broodmaaltijd inbegrepen. Tegen een kleine bijbetaling is ook een warme maaltijd mogelijk.

Activiteiten zonder zorg

Wordt u blij van samen met anderen iets te doen en heeft u geen indicatie vanuit de Wmo? Kijk dan eens naar de maandprogramma’s voor de activiteiten zonder zorg die u rechts bovenaan deze pagina ziet staan. U ziet per regio:

  • wat er te doen is,
  • op welke dag en hoe laat,
  • of aanmelden nodig is,
  • en wat de eventuele kosten van een activiteit zijn.

U bent van harte welkom!

Vervoer
Heeft u geen indicatie voor vervoer en/of wilt u niet altijd een bekende hoeven vragen? In en binnen een straal van 5 km rondom Lichtenvoorde en in en binnen een straal van 6 km rondom Dinxperlo kunt u gebruik maken van de electrocar. Die brengt u voor een vrijwillige bijdrage naar de locatie en terug naar huis . Meer informatie hierover leest u hier: electrocar Lichtenvoorde en electrocar Dinxperlo. In de gemeente Berkelland kunt u gebruik maken van de Naoberbus. Bel met 06-13 83 99 15 voor meer informatie over het lidmaatschap en de kosten.

Activiteiten met zorg

Wilt u overdag meedoen aan dagactiviteiten, maar hebt u daar wel de nodige zorg bij nodig? Bijvoorbeeld omdat u psychisch of lichamelijk kwetsbaar bent. Of omdat u wat vergeetachtig bent en hulp nodig hebt bij het indelen van uw dag. Dan kunt u in een gezellige, huiselijke sfeer deelnemen aan dagactiviteiten mét de zorg en begeleiding die u nodig hebt. Zo blijft u onder de mensen en werkt u aan uw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Meedoen aan dagactiviteiten kan ook uitkomst bieden voor uw partner of mantelzorger(s). Zij worden zo ontlast en kunnen de zorg voor u beter volhouden.

Kosten en vervoer

  • Voor de dagactiviteiten met zorg en voor vervoer door Careaz is een indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente. Wordt een indicatie toegekend, dan worden de kosten grotendeels vergoed. U betaalt een vaste eigen bijdrage.
  • Heeft u een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kunt u de dagactiviteiten financieren vanuit deze indicatie. U kunt het ook via uw persoonsgebonden budget (PGB) of particulier bij ons inkopen. Dit geldt ook voor het vervoer.
  • Heeft u geen indicatie voor vervoer en/of wilt u niet altijd een bekende hoeven vragen? In en binnen een straal van 5 km rondom Lichtenvoorde en in en binnen een straal van 6 km rondom Dinxperlo kunt u gebruik maken van de electrocar. Die brengt u voor een vrijwillige bijdrage naar de locatie en terug naar huis . Meer informatie hierover leest u hier: electrocar Lichtenvoorde en electrocar Dinxperlo. In de gemeente Berkelland kunt u gebruik maken van de Naoberbus. Bel met 06-13 83 99 15 voor meer informatie over het lidmaatschap en de kosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de activiteiten, over het aanvragen van een indicatie of wilt u vrijblijvend komen kennismaken? Neemt u dan contact op met de consulenten van Careaz via telefoonnummer 088 110 6000.

Careaz Borculo 090920 Algemeen 233 e1602081402339