Wonen met intensieve zorg en behandeling

Als u een kwetsbare gezondheid hebt en volledig afhankelijk bent van zorg, biedt Careaz wonen met intensieve zorg en behandeling. U woont in een beschermde woonomgeving en wij ondersteunen u met persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. De specialist ouderengeneeskunde neemt de taken van uw huisarts over en overlegt met u over de zorg en behandeling die u nodig hebt.

Aandacht voor u

Onze verzorgenden en verpleegkundigen zetten zich ervoor in dat u zo plezierig mogelijk kunt leven, met de zorg en ondersteuning die nodig is. Daarnaast kunt u een beroep doen op ons behandelteam met onder andere een psycholoog, fysiotherapeut, diëtist, beweegagoog en geestelijk verzorger. We leggen uw wensen en behoeften vast in een zorgplan. Daarbij hebben we ook aandacht voor uw welzijn. Samen met uw familie en onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat u zich echt thuisvoelt bij ons.

Woonvormen

Careaz heeft in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde verschillende woonvormen voor wonen met intensieve zorg en behandeling:

  • Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
    U woont in een kleine groep van maximaal acht personen met een eigen zit-slaapkamer en badkamer en een gemeenschappelijke huiskamer. In deze huiselijke omgeving kunt u zoveel mogelijk blijven leven zoals u dat gewend bent. Voor de dagelijkse zorg en begeleiding kunt u rekenen op een klein, vast team van professionals en vrijwilligers. Samen met u en uw familie zorgen zij voor een vertrouwde en plezierige invulling van uw dag.
  • Wonen met chronische lichamelijke beperkingen
    U woont in uw eigen appartement met een slaap-, woon- en badkamer. Daarnaast is er een gezellige, gemeenschappelijke woonkamer waar u andere bewoners kunt ontmoeten. Ook kunt u naar het Grand Café of het winkeltje. En als u zin hebt kunt u dagelijks deelnemen aan activiteiten. Voor de dagelijkse zorg kunt u rekenen op een klein, vast team van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Samen met u en uw familie zorgen zij voor een vertrouwde en plezierige invulling van uw dag.
  • Kleinschalig wonen voor mensen met Korsakov
    U woont bij Dr. Jenny – Veensgracht in Dinxperlo in een kleine woongroep met een eigen zit-slaapkamer en een gemeenschappelijke huiskamer. In deze huiselijke omgeving kunt u zoveel mogelijk blijven leven zoals u dat gewend bent. Een klein, vast team van gespecialiseerde professionals en vrijwilligers zorgt voor structuur en een vaste dagindeling, binnen en buiten de woongroep. Hierdoor krijgt u elke dag de aandacht en aanmoediging om het beste uit uzelf te halen.
Careaz Lichtenvoorde 190920 Algemeen 380 e1602229412889