Thuis in het oosten van de Achterhoek

Careaz is er voor ouderen die zich thuisvoelen in de Achterhoek. Vanuit onze locaties in Aalten, Berkelland en Oost Gelre geven we op een professionele manier invulling aan naoberschap. U kunt vertrouwen op de privacy en het comfort van een eigen appartement met de zorg die u nodig hebt. Maar ook op gezellig contact met andere bewoners en ontmoetingen met ouderen die in de buurten en dorpen rondom onze locaties wonen.

Locatie Antoniushove

Kievitstraat 75, Lichtenvoorde

entree Heelweg 1

Locatie Dr. Jenny – Heelweg

Heelweg 49, Dinxperlo

entree Veensgracht 4

Locatie Dr. Jenny – Veensgracht

Veensgracht 1, Dinxperlo

Hof van Flierbeek buiten 2

Locatie Hof van Flierbeek

Hof van Flierbeek 51, Lichtenvoorde

JW Adriessen buiten 7

Locatie J.W. Andriessen

Koppeldijk 40, Borculo

Patronaatshof voorzijde

Locatie Patronaatshof

Patronaatsstraat 18-05, Lichtenvoorde

Thuiszorgkantoren

Onze thuiszorgkantoren vindt u in Borculo, Lichtenvoorde en Dinxperlo.

Nieuwbouw

We zijn volop bezig met de bouw met de nieuwbouw van Antoniushove in het centrum van Lichtenvoorde. U leest er hier meer over.

Activiteiten en ontmoeting

Steeds meer ouderen weten de weg naar onze locaties te vinden. Ouderen die bij ons wonen, maar ook ouderen die zelfstandig wonen in Lichtenvoorde, Borculo, Dinxperlo of de nabije omgeving. Zij doen mee aan allerlei gezellige en ontspannende dagactiviteiten op onze locaties. Of ze genieten er tussen de middag van een warme maaltijd in het Grand Café. Ouderen die digitaal in verbinding willen blijven met hun kinderen en kleinkinderen, volgen bij ons de iPad-cursus voor senioren. En mensen met dementie en hun mantelzorgers bezoeken onze Alzheimer Cafés waar zij contact hebben met lotgenoten en praten over dingen die hen bezighouden. Onze locaties zijn daarmee echte ontmoetingsplekken.

Programma en kosten

De welzijnscoaches van Careaz organiseren samen met vrijwilligers elke maand een nieuw programma vol activiteiten. Er zit altijd wel iets bij wat u leuk vindt. Iedereen is welkom! Woont u niet bij Careaz, dan betaalt u zelf de kosten voor de activiteit. U betaalt ook zelf voor het vervoer. Woont u bij Careaz? Dan kunt u gratis deelnemen aan activiteiten.

Als gevolg van Corona zijn deze dagprogramma’s op dit moment alleen voor de mensen die op een van onze locaties wonen en voor mensen die via de Wmo in aanmerking komen voor dagbesteding. We bieden dit voor beiden aan op verschillende locaties. Inloop is op dit moment helaas niet mogelijk.