Locatie Antoniushove

Onze (tijdelijke) locatie Antoniushove ligt aan de zuidkant van Lichtenvoorde. Midden in een nieuwbouwwijk, omringd door veel groen. De rookvrije locatie is ruim van opzet met veel lichtinval en een mooie binnentuin. De omgeving van Antoniushove biedt veel mogelijkheden. In de omliggende parken kunt u heerlijk wandelen. In 15 minuten loopt u naar het centrum van Lichtenvoorde of u gaat met de Elektrokar. Voor kleine boodschappen heeft Antoniushove een winkelwand en wekelijks komt de SRV-wagen langs. Er is een kapper en een Grand Café waar u alleen of samen met anderen iets kunt eten en drinken. Wekelijks zijn er activiteiten waar u aan deel kunt nemen en andere mensen kunt ontmoeten. De meeste zorgmedewerkers komen uit de directe omgeving. Zij staan garant voor aandachtvolle zorg en een warm thuis.

Nieuwbouw
De verwachting is dat de nieuwbouw in het centrum van Lichtenvoorde eind 2022 klaar is. Het nieuwe Antoniushove heeft 104 ruime appartementen (45 m2) en wordt een fijne plek om te wonen mét alle zorg die nodig is. Er komt een mooi park en op een van de gezellige buurtpleinen treft u altijd andere bewoners om een praatje mee te maken. Meer over de nieuwbouwplannen en de voortgang van de bouw vindt u op de speciale nieuwbouwpagina.

Ga hier naar de nieuwbouwpagina

Wie wonen hier?

Antoniushove is een fijne woonomgeving voor ouderen met uiteenlopende zorgvragen. U kunt hier wonen als uw gezondheid achteruit gaat en u wilt kunnen vertrouwen op alle zorg en ondersteuning binnen handbereik. U kunt hier wonen als u lichamelijke beperkingen hebt en intensieve zorg en behandeling nodig hebt. En u kunt hier kleinschalig wonen als u dementie hebt. U kunt hier alleen of als echtpaar wonen. Antoniushove biedt ook mogelijkheden voor tijdelijk wonen, bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname.

Neem zelf een kijkje

Opmerking: Deze foto’s zijn van net vóór de verhuizing van eind september. Zodra we goede foto’s kunnen maken van de ingerichte woningen en gezamenlijke ruimten plaatsen we deze hier. 

  • Mensen met dementie kunnen op de begane grond kleinschalig wonen. Er zijn twee woongroepen met elk acht zit-slaapkamers (27 m2) en een eigen badkamer. Elke woongroep heeft een grote gemeenschappelijke huiskamer met keuken. Hier wordt samen gegeten en worden activiteiten op maat georganiseerd. Ook is er een binnentuin.
  • Voor ouderen die willen wonen met zorg binnen handbereik zijn op de begane grond 17 appartementen (27 m2). Een van de appartementen is geschikt voor een echtpaar. U hebt een zit-slaapkamer met een keukenblok en eigen badkamer. De appartementen grenzen aan een binnentuin en er is een gemeenschappelijke huiskamer.
  • Op de eerste verdieping zijn 54 appartementen (27 m2) voor ouderen met uiteenlopende (lichamelijke) zorgvragen. Twee appartementen zijn geschikt voor echtparen. U hebt een zit-slaapkamer met keukenblok en een eigen badkamer. Per vleugel is er een gemeenschappelijke huiskamer.

Alle kamers en appartementen zijn voorzien van een bed, linnenkast, vloer- en muurbekleding en gordijnen. U richt uw kamer of appartement verder in met uw eigen spullen. Antoniushove heeft liften en is daarmee geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Weten wat er te doen is op deze locatie?

Welzijnscoaches van Careaz bedenken elke maand een nieuw programma vol verschillende activiteiten voor mensen met en zonder een indicatie dagactiviteiten.

Grand Café

Openingstijden: dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur

Winkeltje

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 en 14.00 tot 17.00 uur

Kapper, pedicure en coupeuse

Op afspraak

Dagactiviteiten

Maandelijks programma Lichtenvoorde