Aanbod beweging en beleving uitgebreid

Geplaatst op 04 juni 2021

Mensen een onvergetelijk moment bezorgen, dat is waar de zorg bij Careaz om draait. En waar we in ons zorgaanbod kunnen innoveren om dat mogelijk te maken, zullen we dat niet laten. Nieuw sinds deze week zijn het Fietslabyrint op onze locatie Patronaatshof en zwemmen als maandelijkse bewegingsactiviteit voor de bewoners van onze locaties in Oost Gelre.

Een meneer met dementie was al fietsend weer even thuis in zijn geboortestad Den Haag en wist nog feilloos de weg, zoals te zien is in dit filmpje: https://youtu.be/-kW7rYZzOjU. Mooi om te zien hoe bewegen en beleving samenkomen en dat zorgtechnologie zó ondersteunend kan zijn.

Onze bewegingsagoog Emmy Wentink, ook bevoegd om zwemles te geven, maakte het met hulp van twee vrijwilligers mogelijk om vijf bewoners sinds jaren weer te laten zwemmen. In het begin was dat best spannend en wat onwennig, maar eenmaal samen in het water spatte het plezier er vanaf. Een van de dames zei na afloop met een grote glimlach op haar gezicht: “Volgende keer ga ik zeker weer mee!” En ook de andere vier zijn dan weer van de partij. Het uurtje zwemmen wordt mede mogelijk gemaakt door de gelden van Waardigheid en trots.