Careaz scoort 8,5 in tevredenheidsonderzoek

Geplaatst op 10 maart 2021

Uit onderzoek onder cliënten van Careaz, uitgevoerd door onderzoeksbureau Facit, blijkt dat Careaz gemiddeld een 8,5 scoort voor zowel de zorg op locaties als voor de thuiszorg.

Careaz-bestuurder Liedy Vennegoor is blij met de resultaten: “Heel bijzonder, omdat we te maken hebben met allemaal maatregelen vanwege de Corona-pandemie, die inmiddels al een jaar aanhoudt. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk onze medewerkers zijn voor onze cliënten en bewoners. Wat Careaz betreft een warme waardering die dik is verdiend! Dat geldt trouwens ook voor medewerkers die achter de schermen werken, want samen maken we het verschil.”

Medewerkers op de zorglocaties van Careaz krijgen in het onderzoek een 8,5, thuiszorgmedewerkers scoren zelfs nog iets hoger: een 8,7. Als positieve punten worden de aandacht genoemd die cliënten krijgen en het feit dat cliënten zich erg op hun gemak voelen bij medewerkers. De overgrote meerderheid zou Careaz als zorgaanbieder aanbevelen, bij de thuiszorg is dat percentage zelfs 99%.

Meer weten over de missie en visie van Careaz? Of zelf aan de slag in de zorg? Check dan onze vacatures.