Careaz sluit zich aan bij het initiatief Kleurrijke Zorgverleners

Geplaatst op 05 maart 2024

Nieuwe zorgmedewerkers met een migratieachtergrond opleiden en zorgorganisaties klaarstomen voor de komst van deze nieuwe medewerkers. Daar draait het om bij het project ‘Kleurrijke Zorgverleners’. Het project is een initiatief van zorgorganisaties Azora en Markenheem in samenwerking met het Graafschap College. Careaz sluit zich nu aan bij dit initiatief.    

Meer diversiteit nodig

Het doel van het project is Achterhoekers met een migratieachtergrond te werven voor een baan in de zorg. De zorgorganisaties spelen hiermee in op veranderingen in het zorglandschap. In de nabije toekomst vragen meer ouderen met een migratieachtergrond om zorg. Meer diversiteit onder de zorgmedewerkers is daarom wenselijk. Tegelijkertijd vergroten de zorgorganisaties in de krappe arbeidsmarkt het arbeidspotentieel voor een baan in de zorg. Ook biedt het deze groep mensen kans om zich te ontwikkelen in hun arbeids-en scholingsmogelijkheden.

Inhoud opleidingstraject

Binnen Careaz starten deze maand drie kandidaten met het voortraject van het project ‘Kleurrijke Zorgverleners’. Samen met onze zorgmedewerkers krijgen zij een zogeheten VARIIS-training in ‘cultuursensitief werken’. Ze leren van elkaars achtergrond om eventuele verschillen kleiner te maken. Daarnaast doen de kandidaten basiskennis op bij het Graafschap College en lopen stage bij Careaz.

Na afronding van het voortraject besluiten de kandidaten in overleg met Careaz en het Graafschap College of ze verder willen gaan voor een baan in de zorg. De kandidaten stromen dan door naar de BBL-opleiding richting Zorg aan het Graafschap College. Een BBL-opleiding is een combinatie van werken bij Careaz en leren waarbij de kandidaten worden opgeleid tot zorgprofessionals. Na het behalen van hun diploma, biedt Careaz de kandidaten een vaste baan aan.

Praktijkervaring

Burcu Solmaz (34) is één van de deelnemers die vorig jaar gestart is met het voortraject bij Azora en nu is begonnen met een BBL-opleiding. Burcu was evenementenmanager en oriënteerde zich al enige tijd op een nieuwe uitdaging. Haar verhaal bekijk je in onderstaande video:

Ben jij enthousiast geworden en wil je meedoen aan het project Kleurrijke Zorgverleners? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op via h.sariaslan@aslanconsultants.com of bel 06 42 15 14 53.