Careaz zoekt jonge vrijwilligers

Geplaatst op 25 oktober 2021

De zoektocht is gestart naar jongeren (16 tot 26 jaar), die het leuk vinden om met senioren van Careaz of een andere Achterhoekse zorginstellingen activiteiten te ondernemen. Deze senioren zijn voor hun daginvulling afhankelijk van bezoek en van activiteiten van de organisatie. Een regelmatig bezoek van een jongere is dan zeer welkom.

Bij Careaz Dr Jenny gaat vrijwilligster Lieke wekelijks wandelen met mevrouw Wilgenhof, die in een rolstoel zit. Vaak doen ze meteen samen een boodschap. Ze zijn ook samen te zien in onderstaande nieuwsvideo van Regio8. Lieke en mevrouw Wilgenhof zijn aan elkaar gekoppeld door Stichting JOW! Nederland. Dit is een van de gezamenlijke initiatieven van de Achterhoekse zorginstellingen om antwoorden te bedenken op de toenemende zorgvraag voor de toekomst. Een jongere krijgt zo een beeld van het werken in de zorg, leert nieuwe vaardigheden en krijgt bovendien een vrijwilligersbijdrage van 4,50 euro per uur.

Aanmelden via app

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via de app van JOW. Stichting JOW neemt dan contact met ze op. Concrete verzoeken vanuit de zorginstellingen kunnen daarna worden voorgelegd aan de jongeren, waardoor er een match tot stand komt. Op alle locaties van Careaz, maar zeker in Dinxperlo, is nog behoefte aan jongeren die zich willen inzetten voor ouderen uit de buurt.