Corona update: geen richtlijnen, wel afspraken

Geplaatst op 22 maart 2023

Mede door de hoge vaccinatiegraad in Nederland heeft de overheid besloten het coronabeleid los te laten. Corona wordt voortaan als een normale luchtweginfectie beschouwd, zoals bijvoorbeeld griep dat ook is. Een mijlpaal, na drie intensieve en leerzame coronajaren. Ook Careaz heeft nu haar coronabeleid aangepast. Hieronder leest u wat dit voor bewoners, cliënten, bezoeker en onze medewerkers en vrijwilligers betekent.

Geen richtlijnen, wel afspraken

Er zijn landelijk geen speciale coronarichtlijnen meer. In de ouderenzorg hebben we echter te maken met mensen met een kwetsbare gezondheid. Om hen zo goed mogelijk te beschermen, gelden er binnen de zorg en dus ook binnen Careaz om die reden nog wel afspraken over hygiëne en het gebruik van mondneusmaskers waar onze medewerkers en vrijwilligers zich aan moeten houden. Ook vragen we bezoekers aan onze woonzorglocaties en visite van mensen die thuiszorg krijgen hieraan mee te werken.

Basishygiëne blijft belangrijk

Een goede basishygiëne is en blijft voor iedereen belangrijk. Daarom herhalen we die uitgangspunten nog een keer:

  • was of desinfecteer je handen. Pompjes met desinfectiemiddel zijn onder meer te vinden bij de ingang van onze locaties,
  • schud geen handen,
  • hoest en nies in je elleboog,
  • zorg voor voldoende ventilatie.

Mondneusmaskers bij klachten

Luchtweginfecties (verkoudheid, griep, corona) verspreiden zich via druppeltjes. Iedereen die hoest, verkouden of snotterig is, mag op bezoek komen en zorgmedewerkers en vrijwilligers zijn aan het werk mits zij geen klachten hebben zoals koorts. Om besmetting te voorkomen is de regel nu dat iedereen met verkoudheidsklachten binnen 1,5 meter van een ander altijd een mondneusmasker draagt. Op onze locatie zijn deze voor bezoekers op centrale plekken of bij de zorgmedewerkers verkrijgbaar.

Vragen?

Heeft u vragen over bovenstaande? Stel deze dan gerust aan een van de zorgmedewerkers.

1920x550 corona panban 291069755