Corona: update richtlijnen per 25 februari

Geplaatst op 25 februari 2022

Vandaag gaat de 3e stap van de versoepeling van de coronamaatregelen in werking met onder meer twee belangrijke punten: het niet langer dragen van een mondneusmasker en het vervallen van de 1,5 meter afstand houden. Hoe gaan wij daar binnen Careaz mee om nu de besmettingen in het land en onze regio nog zo hoog zijn en we met kwetsbare ouderen te maken hebben?

Mondneusmasker

Het RIVM kwalificeert de coronasituatie in Nederland nog steeds als ernstig. We zien dat de zorgsector zich daarom terughoudend opstelt in de versoepelingen om zo de kwetsbare doelgroep zo veel mogelijk te beschermen. Ook binnen Careaz blijven we voorzichtig en handhaven we de huidige maatregelen voor het mondneusmasker. Dit betekent dat medewerkers, vrijwilligers én bezoekers een mondneusmasker dragen als zij zich verplaatsen. Zittend mogen de maskers afgezet worden.

1,5 meter afstand houden

1,5 meter afstand houden is niet langer verplicht, maar nog wel aan te raden. Daarom aan iedereen die bij Careaz komt de oproep: bescherm elkaar zo veel mogelijk en geef elkaar de ruimte waar dit kan.

Bezoekers

  • Het maximum aantal van vier bezoekers per bewoners per dag vervalt vanaf vandaag.
  • Externe bezoekers zijn weer welkom in het Grand Café en bij activiteiten.

Wat nog steeds geldt

  • Heeft u klachten? Blijf thuis.
  • Het advies is een zelftest te doen voor u langskomt.
  • Bij binnenkomst: desinfecteer uw handen en zet daarna het mondneusmasker op dat Careaz ter beschikking stelt.
  • Zorg voor voldoende ventilatie.
  • Wees terughoudend met het bezoek van kinderen tot 12 jaar.

Vragen?

Heeft u vragen over bovenstaande informatie of de situatie van uzelf/uw naaste, dan kunt u altijd terecht bij medewerkers van de afdeling. Graag rekenen we weer op uw medewerking!

1920x550 corona panban 291069755