iPad-cursussen voor senioren bij J.W. Andriessen in Borculo

Geplaatst op 03 februari 2020

Voor senioren die met de tijd mee willen gaan, worden in het eerste kwartaal van 2020 weer iPad-cursussen gegeven bij Careaz J.W. Andriessen. Heeft u geen iPad maar een andere tablet, iPhone of andere mobiele telefoon? Ook dan kunt u aan deze cursussen deelnemen.

careaz ipad cursus pages banner

Sinds 2014 biedt Careaz de iPad-cursus voor senioren aan. Een succes, want al ongeveer 200 senioren maakten er gebruik van. Er is een cursus voor beginners en een gevorderdencursus. Per cursus wordt in vier middagen, in kleine groepjes van vijf tot maximaal acht personen, alles rustig uitgelegd en geoefend.

Cursus Beginners iPad

Beginners leren spelenderwijs de basisbediening van de tablet en de telefoon; aanzetten, opladen, maken van een notitie en allerlei andere basisfuncties en -knoppen. Het maken, versturen en verwijderen van foto’s en het instellen van herinneringen in de agenda komt ook aan bod. Evenals het sturen van een mail, gebruik van Google, uitleg hoe om te gaan met storende reclameboodschappen en een korte introductie in het internetbankieren.

Cursus Gevorderden iPad

In deze cursus leren diegenen die al enige ervaring hebben hoe ze nieuwe Apps via de App Store kunnen installeren, waar ze boeken kunnen aanschaffen, tijdschriften en kranten met of zonder abonnement kunnen lezen en aanschaffen. Er wordt uitgebreider dan in de beginnerscursus ingegaan op het gebruik van Google, Internetbankieren en het veilig werken met iPad en iPhone. Nieuwe social media zoals Facebook, Twitter en Podcasts worden ook behandeld.

Wanneer bent u waar welkom?

Locatie: J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40 in Borculo

  • Data en tijd Beginnerscursus: maandag van 14.00 tot 16.00 op 17 en 24 februari en 2 en 9 maart 2020.
  • Gevorderdencursus: Deze cursus is nog niet gepland, data volgen na voldoende aanmeldingen.
  • Voor beide cursussen geldt dat ze alleen van start gaan na voldoende aanmeldingen.
  • Kosten per cursus: € 51,00
  • Let op: deelnemers nemen zelf hun tablet mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen)