Ondersteuning van mantelzorgers

Geplaatst op 14 februari 2024

Op woensdagavond 28 februari organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Ondersteuning van mantelzorgers’.

Als je zorgt voor je partner, je ouder, of een naaste met dementie, ben je mantelzorger. In korte tijd kunnen veel ‘regeldingen’ je aandacht vragen en komen er veel veranderingen op je pad. Vaak kun je ook je naaste steeds minder goed alleen laten. Voldoende tijd nemen voor jezelf, voor ontspanning, voor je hobby of sportclub kan er dan gemakkelijk bij inschieten. Je hebt het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat; vermoeidheid gaat een rol spelen. Hoe kun je dan toch een balans vinden in zorgen voor je naaste en goed zorgen voor jezelf? En hoe vraag je hulp aan anderen?

Tijdens deze avond gaat mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel uit Oost Gelre in op deze vragen. U krijgt informatie, tips en handvatten aangereikt en is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ook vertelt een mantelzorger zijn/haar verhaal. Over hoe je hulp kunt vragen (wat niet altijd even gemakkelijk is) en wat de gevolgen kunnen zijn als je er alleen voor staat.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.

Wanneer: woensdag 28 februari 2024

Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411