Uitbreiding dagzorg in Oost Gelre

Geplaatst op 28 maart 2023

Vanaf 1 april zijn er meer plekken voor inwoners van Oost Gelre die behoefte hebben aan dagbesteding met zorg. Careaz en de Hamalandhal komen tegemoet aan de groeiende vraag hiernaar binnen de gemeente en bieden nu ook dagzorg in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Voor dit nieuwe initiatief beschikt Hamalandhal over een gezellige ruimte, een (eigen) buitenruimte en voorzieningen zoals een rustruimte en een keuken.

Een fijne dag mét professionele zorg en ondersteuning
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, gezellige activiteiten ondernemen en leeftijdsgenoten ontmoeten. Dat is hoe de meeste mensen het ouder worden graag voor zich zien. Soms lukt het echter door geheugen-, lichamelijke of andere problemen niet meer om zonder begeleiding de deur uit te gaan. Een partner om er mee op uit te gaan is niet altijd in beeld of heeft misschien even tijd voor zichzelf nodig. Deelnemen aan dagbesteding mét professionele zorg en ondersteuning is dan een goede oplossing;  bezoekers bepalen grotendeels zelf de invulling van hun dag, maar hebben de  gezelligheid van anderen en de ondersteuning van professionals dichtbij. Klik hier voor meer informatie over dagzorg.

Ruimte voor nieuwe aanmeldingen
Met deze uitbreiding van de plekken voor dagzorg zijn wachtlijsten bij Careaz ingelopen en is er zelfs ruimte ontstaan voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer informatie over aanmelden, over het aanvragen van een indicatie of een vrijblijvende kennismaking kunt u  contact opnemen met de consulenten van Careaz via telefoonnummer 088 110 6000.

Ook nieuwe vrijwilligers van harte welkom
Vrijwilligers spelen een waardevolle rol in de ondersteuning van cliënten van Careaz. Ook voor de bezoekers van de dagzorg. Denk hierbij aan begeleiding bij activiteiten, wandelen of het bieden van een luisterend oor. Alle aandacht is van toegevoegde waarde. Heeft u een paar uurtjes over waarmee u iets voor een oudere kunt betekenen? Bekijk dan op deze aparte website  gerust eens de mogelijkheden om als vrijwilliger bij Careaz aan slag te gaan. Of neem direct contact op met Mireille Wopereis, coördinator informele zorg via o6 10 45 07 54