Nieuwbouw Antoniushove en Rapenburgerhof

De tijd vliegt. Begin 2021 zijn we gestart met de nieuwbouw van locatie Antoniushove in het centrum van Lichtenvoorde. En eind mei/begin juni wordt het gebouw opgeleverd door de aannemer. Ook de bestrating en de herinrichting van het straatbeeld door de gemeente schiet al aardig op. In de zomermaanden wordt er nog hard gewerkt aan de stoffering en inrichting. We hopen vervolgens in de tweede helft van september 2022 de deuren van dit nieuwe woonzorgcentrum te kunnen openen.

Het woonzorgcomplex Antoniushove krijgt er een nieuwe naam bij. Het pand dat direct naast de kerk is gebouwd heeft een eigen ingang, is gelegen aan een andere straat en krijgt zodoende een eigen naam; Rapenburgerhof. De rest van het woonzorgcentrum blijft, zoals voorheen, Antoniushove heten.  Lees hier het nieuwsbericht.

Het nieuwe Antoniushove en Rapenburgerhof hebben gezamenlijk 104 ruime appartementen (45 m2, zie plattegrond) en het wordt een fijne plek om te wonen mét alle zorg die nodig is. Er komt een mooi park en op een van de gezellige buurtpleinen treft u altijd andere bewoners om een praatje mee te maken. Wilt u weten hoe het eruit gaat zien? Scroll dan naar beneden voor mooie impressies van de nieuwe gebouwen. Meer lezen? Kijk dan onderaan de pagina voor de verschillende nieuwsberichten en nieuwsbrieven.

Kijk mee

Het Foto Collectief Lichtenvoorde is bereid gedurende de hele bouw foto’s te maken. Zo kunnen wij, naast het op de hoogte houden van de bewoners, ook u als bezoeker van onze website regelmatig nieuwe beelden tonen. Kijk mee en zie wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd aan de Rapenburgsestraat!

Het ontwerp

Het ontwerp is geïnspireerd op historische panden die hebben gestaan op de locatie van het huidige Antoniushove. Zo is er onder andere een imposant gebouw dat refereert aan het oorspronkelijke klooster St. Joseph met daarin vanaf 1912 de meisjesschool. En een dorpse villa geïnspireerd op de historische villa van Van Basten Batenburg.

Ontwerp en beelden: FAME Architecten

Nieuwsberichten rondom de nieuwbouw