Nieuwbouw Antoniushove en Rapenburgerhof

De verhuisdatum komt nu echt dichterbij.  De bewoners van de tijdelijke huisvesting van Antoniushove en de bewoners van Patronaatshof verhuizen in de tweede helft van september, na de Lichtenvoordse kermis, naar hun nieuwe appartementen. 

Voordat het zover krijgen de inwoners van Oost Gelre de mogelijkheid om even een kijkje te  komen nemen tijdens de Open Dagen op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus. Tussen 10:00 en 15:oo bent u welkom om op eigen gelegenheid via een aangegeven, vaste looproute door de gebouwen te lopen. Zo krijgt u een indruk van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals bijvoorbeeld het Grand Café. Ook zijn enkele appartementen te bekijken. Er staan medewerkers langs de route waaraan u uw vragen kunt stellen. De bezichtiging start bij de hoofdingang van Antoniushove aan de Varsseveldseweg 1 in Lichtenvoorde. U bent van harte welkom! Tijdens de Open Dagen is er ook een Meet and Greet voor diegenen die meer willen weten over werken en leren bij Careaz. 

De resterende periode tot aan de verhuizing wordt gebruikt om de gebouwen in te richten en geheel woonklaar te maken.

Het woonzorgcomplex bestaat uit twee locaties. Het pand dat direct naast de kerk is gebouwd heeft een eigen ingang aan de Rapenburgsestraat. Deze locatie heet  Rapenburgerhof. De rest van het woonzorgcentrum, met de hoofdingang aan de Varsseveldeweg, blijft zoals voorheen Antoniushove heten.  

Het nieuwe Antoniushove en Rapenburgerhof hebben gezamenlijk 104 ruime appartementen (45 m2, zie plattegrond) en het wordt een fijne plek om te wonen mét alle zorg die nodig is. Er komt een mooi park en op een van de gezellige buurtpleinen treft u altijd andere bewoners om een praatje mee te maken. Wilt u weten hoe het eruit gaat zien? Scroll dan naar beneden voor foto’s en voor mooie impressies van de nieuwe gebouwen. Meer lezen? Kijk dan onderaan de pagina voor de verschillende nieuwsberichten en nieuwsbrieven.

Kijk mee

Het Foto Collectief Lichtenvoorde is bereid gedurende de hele bouw foto’s te maken. Zo kunnen wij, naast het op de hoogte houden van de bewoners, ook u als bezoeker van onze website regelmatig nieuwe beelden tonen. Kijk mee en zie wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd aan de Rapenburgsestraat!

Paul van Druten maakte begin augustus een mooi filmpje van de gebouwen aan de buitenkant. Dat delen we graag met u en ziet u hier.

Het ontwerp

Het ontwerp is geïnspireerd op historische panden die hebben gestaan op de locatie van het huidige Antoniushove. Zo is er onder andere een imposant gebouw dat refereert aan het oorspronkelijke klooster St. Joseph met daarin vanaf 1912 de meisjesschool. En een dorpse villa geïnspireerd op de historische villa van Van Basten Batenburg.

Ontwerp en beelden: FAME Architecten